Ga naar hoofdinhoud

3 dingen die jij kunt doen bij slechte begeleiding in je eigen sportschool

Je loopt de sportschool in en weet eigenlijk niet zo goed wat je moet gaan doen. Vaak doe je een vast rondje langs de apparaten en je doet wat cardio, maar ben je dan wel op een effectieve manier aan het trainen? Een grote kans van niet…

De onwetendheid in de sportschool is bij veel sporters tegenwoordig een groot probleem. Sportscholen worden massaler en raken voller met leden, terwijl de begeleiding slechter en minder professioneel wordt. Als je eerlijk bent; sport je dan nu met een doelgericht plan? En krijg je wel de begeleiding die je nodig hebt? Zie je de gewenste resultaten wel? Zie je überhaupt vooruitgang?

Het is essentieel om eens kritisch naar je eigen sportprestaties te kijken en eerlijk te zijn tegen jezelf. De kans is groot dat je niet het maximale uit je trainingen haalt en het sporten niet serieus genoeg neemt. Eerlijk is eerlijk, anders had je wel eerder actie ondernomen.

Reken de slechte sportprestaties jezelf aan en neem verantwoordelijkheid, maar weet ook dat je waarschijnlijk wat hulp nodig hebt. Het is belangrijk dat je hulp krijgt van professionals die je begeleiden op jouw niveau en met aandacht. Blessures, geen progressie en motivatieverlies zijn de gevolgen van slechte (of geen) begeleiding. Dit wil je ten zeerste voorkomen.

Neem geen risico en zoek de hulp die jij nodig hebt! In deze blog lees je drie manieren waarop je goede hulp in de sportschool kan krijgen.

Optie 1: Zoek naar hulp in je omgeving

Samen sporten is het leukste dat er is. Heb je kennissen, vrienden of familieleden die al ervaring hebben in de sportschool? Ga dan samen sporten en leer van de ander. Het is belangrijk dat je met iemand sport die dezelfde doelstellingen heeft zoals die van jou. Is afvallen je doelstelling? Ga dan niet trainen met iemand die traint voor spieropbouw.

In de sportschool zijn er ook vaak ervaren sporters tegelijkertijd met je aan het trainen. Kijk in de sportschool of er iemand is die je kan helpen als je even niet meer weet wat je moet doen. De ander is waarschijnlijk druk bezig met zijn/haar eigen training, dus stel niet te veel vragen en stoor de ander niet. Vraag kort om advies of een correctie, en ga daarna weer verder.

Hulp zoeken in je omgeving is de eerste optie, maar niet de meest effectieve. Al wil een ander je nog zo graag helpen, een ander heeft vaak niet de tijd en kennis om jou te helpen met een schema wat goed werkt voor JOU, waarbij rekening is gehouden met JOUW specifieke eigenschappen en doelen.

 

Optie 2: Inhuren van een personal trainer

De tweede optie is het inhuren van een personal trainer. Deze is gespecialiseerd om je te helpen met een persoonlijk trainings- en voedingsplan en kan bijsturen tijdens jouw trainingen. Het nadeel van deze optie zijn de kosten. Een goede personal trainer kost al snel €55-€100 per training. Als iemand minder vraagt, dan moet je je afvragen of hij/zij wel geschikt is om jou goed te kunnen helpen. Helaas is er heel veel kwaliteitsverschil in personal training. Differentiëren (de juiste parameters aanpassen voor ieder individu) is een competentie die niet iedere personal trainer bezit. Daarnaast ben je ook afhankelijk van de personal trainer en kun je niet altijd op je gewenste tijdstippen trainen.

Wil je resultaatgericht trainen? Dan is het aan te bevelen minimaal twee keer in de week te trainen. Maandelijks zal je dan minstens €400 kwijt zijn aan personal training…

Er is gelukkig een goedkoper alternatief, waarmee je toch de begeleiding zal krijgen die je nodig hebt. We omschrijven dit alternatief in optie 3.

 

Optie 3: Online begeleiding met het Online Lifestyle Plan

Gewoon in je eigen sportschool trainen, wanneer je maar wil, onder professionele begeleiding. Dit is mogelijk met het Online Lifestyle Plan; de meest persoonlijke online begeleiding die er is!

  • Persoonlijke trainingsschema’s
  • Persoonlijke voedingsschema’s
  • Persoonlijke wensen doorgeven

De app van het Online Lifestyle Plan is speciaal ingericht om jou te kunnen voorzien van de begeleiding die je mist in je sportschool. In de app staan persoonlijke schema’s, samengesteld door professionals, waarmee je naar jouw unieke doelen toe kan werken.

Met het Online Lifestyle Plan hebben we er alles aan gedaan om ondanks dat de begeleiding online is, deze zo persoonlijk mogelijk te maken. Je zal contact hebben met je persoonlijke coach, die jou feedback geeft, je motiveert en ervoor zorgt dat je met plezier naar je doelen toewerkt.

Je krijgt een vaste Personal Coach die schema’s voor je zal samenstellen en ervoor zal zorgen dat je deze schema’s 100% begrijpt en kan gaan uitvoeren. Na een intakegesprek (op locatie of via Zoom) weet je Personal Coach precies wat diegene moet doen om je te helpen om jou je doelen te laten bereiken.

Je kunt in het Online Lifestyle Plan kiezen om zelfstandig aan de slag te gaan, onder minimale begeleiding, of je te laten begeleiden door een Personal Coach. Welk plan je ook kiest, we staan altijd voor je klaar om je te helpen.

Kies voor jezelf en plan vandaag nog een gratis intakegesprek in met één van onze Personal Coaches. Het gesprek is vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast. Klik op: https://bit.ly/3V4VoJn

Kijk je liever eerst nog naar wat het Online Lifestyle Plan allemaal tie bieden heeft? Klik dan op deze link: https://www.onlinelifestyleplan.nl/de-app

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top