Ga naar hoofdinhoud

3 redenen waarom je (en oplossingen om) 2x per week naar de sportschool moet gaan

Soms heb je het druk en geen energie meer om na een dag werken nog naar de sportschool te gaan. Je gaat morgen wel weer…

Omdat je moet bent eet je een makkelijke, niet zo gezonde maaltijd en drink je een wijntje, terwijl je normaal eigenlijk doordeweeks niet drinkt… Je gaat lekker een serie kijken op de bank en te laat naar bed. De volgende morgen word je wakker en voelt je niet fit.

Na je werk zou je gaan trainen, maar weer ben je ‘te moe’. Je zit in een vicieuze cirkel die je moet doorbreken als jij je fit en energiek wilt voelen en je vetpercentage blijvend wilt verlagen. Anders blijf je je rot voelen en na verloop van tijd raken je hormonen compleet in de war en dan wordt het nog moeilijker om weer te starten.

Doorbreek de negativiteit!

Wanneer je moe bent na je werkdag is dit vaak mentale vermoeidheid. Ga toch maar naar de sportschool, start met je training en je voelt je binnen 5 minuten weer fit. Het gevolg is dat jij na de training waarschijnlijk betere voedingskeuzes maakt en je gemotiveerd voelt om door te gaan met het behalen van jouw doelen.

3 redenen om naar de sportschool te gaan

  1. Je voelt je direct fitter

Tijdens de training verbruik je opgeslagen energie in je spieren, waardoor je direct meer energie ervaart. Daarnaast kun je de emoties en indrukken van je werkdag verwerken en met een leeg hoofd naar huis gaan.

2. Je verlaagt je stresslevels

Wanneer je uit je comfort zone gaat of je inzet levert dat stress op. Een teveel aan stress is negatieve stress. Dit zorgt ervoor dat je het hormoon cortisol aanmaakt. Bij te hoge cortisollevels word je gejaagd, voel je je niet fit en heb je weinig energie om te trainen. Dit is de reden dat mensen tussen de middag een stuk gaan wandelen. Het is ontspannend. zo werkt het ook met trainen in de sportschool. Je ontspant je hersenen en traint je spieren.

Lagere stresslevels zorgen voor meer testosteron aanmaak. Dit zorgt er o.a. voor dat jij meer zin hebt om dingen te ondernemen. Dus ook om te trainen bijvoorbeeld.

3. Je blijft gemotiveerder om gezond te leven

Wanneer je regelmatig naar de gym gaat, maak je de gelukshormonen serotonine, dopamine en endorfine aan. Die hormonen zorgen ervoor dat je uiteindelijk verslaafd raakt aan sporten. En wie wilt dat nou niet?

Daarnaast zal je merken dat je dat goede gevoel wilt vasthouden waardoor je gemotiveerd blijft om gezond te eten en regelmatig naar de gym blijft gaan. En met 2x per week trainen kun jij echt je fitnessdoelen, zoals afvallen en meer zichtbare spieren, behalen.

Laat ons je helpen

Het maakt het nog makkelijker wanneer je een duidelijk trainings- en voedingsplan hebt wat is afgestemd op jouw doelen en voorkeuren. Met het Online Lifestyle Plan kun je in je eigen sportschool blijven trainen met onze persoonlijke schema’s en ondersteuning.

Elke 4 weken krijg je nieuwe trainingsschema’s en als je wilt doen we een uitgebreide lichaamsmeting bij ons in onze clubs in Hoofddorp of Hillegom. Je kunt op ieder gewenst moment chatten met jouw coach in de Online Lifestyle Plan app.

Bekijk de mogelijkheden op onze website of plan een gratis kennismakingsgesprek in.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top