Skip to content

3 TIPS die jou direct helpen bij het afvallen

Op een gegeven moment wil je graag wat kilo’s kwijt en ben je vol motivatie om er nu echt iets aan te gaan doen.

Je wordt maandagochtend wakker, gaat vandaag starten en denkt: Wat zal ik als ontbijt gaan eten? Je hebt gehoord en gelezen dat eieren of kwark goed voor je zijn. Je trekt de koelkast open en ziet dat er alleen een pak vla staat. Daarnaast heb je nog wat brood in de vriezer liggen. Eerst dus maar even boodschappen doen straks. Je bent dus weer niet begonnen…

Wanneer je goede resultaten wilt behalen en blijvend wilt afvallen zal je de voorwaarden hiervoor moeten aanpassen.

1. Voorbereiding is het hele werk

Bedenk hoe je deze keer jouw doel gaat behalen. Hoeveel calorieën verbruik jij dagelijks? Dit is erg belangrijk om te weten, omdat je naast wat jij in rust nodig hebt ook calorieën verbruikt met de activiteiten die je doet bijv. Eet ongeveer 30% onder jouw caloriebehoefte per dag en je valt gezond af. Ga je minder eten dan ben je jezelf aan het ondervoeden. Daarom is het ook heel belangrijk om dagelijks minimaal 2x groenten te eten tijdens je maaltijden en zoveel mogelijk natuurlijke voeding te eten ipv gefabriceerde zooi.

Er zijn apps die dit precies voor je berekenen. In onze eigen app berekenen we meteen hoeveel je moet eten op een dag en maken we gelijk een voedingsplan met boodschappenlijst voor je.

2. Ga krachttraining doen

Wanneer je meer spiermassa hebt, verbrand je in rust meer calorieën. Om meer spiermassa te krijgen, zal je krachttraining moeten doen. Het werkt het beste om een trainingsschema te gebruiken wat bij jou past op dit moment. Het maakt namelijk heel veel uit of je belastbaar genoeg bent. Dit betekent dat je anders moet trainen wanneer je een stresshormoon disbalans hebt tov bijvoorbeeld een disbalans in het hormoon insuline (suikeropslaghormoon). Door 4 wekelijks onze hormoonvragenlijst in te vullen weet je precies wat jij op dit moment moet doen.

Waarom cardio niet werkt om meer spieren te krijgen

Vaak starten mensen met hardlopen of thuis wat oefeningen doen om fit te worden. Echter is de belasting op je gewrichten bij hardlopen vaak te groot en krijg je binnen de kortste keren blessures. Een cardioprikkel zorgt in het begin wel voor progressie omdat je je spieren een stimulus geeft die het niet gewend is. Maar na enkele keren is je lichaam gewend aan de intensiteit en heeft het voor het afvallen geen zin meer.

Wanneer je thuis zelfstandig gaat trainen werk je vaak niet met een schema en kun je überhaupt moeilijk progressie boeken, omdat je natuurlijk geen eindeloze gewichten tot je beschikking hebt. Als je een oefening maximaal doet en je kunt het 20 x achter elkaar heeft het in de meeste gevallen geen zin om de volgende keer 25 herhalingen te maken. Simpelweg omdat dit geen grote stimulus geeft aan je spieren om sterker te worden.

Relatief zware krachttraining doen wat voor jouw lichaam op dit moment net aan te doen is. Uiteraard wel met een goede techniek en uitvoering over de volledige beweging.

In het Online Lifestyle Plan krijg je elke 4 weken 2 nieuwe trainingsschema’s die je in je eigen sportschool kunt doen en 2 trainingsschema’s die je thuis kunt doen. Zo heb je genoeg variatie en kun je bijhouden hoe jouw progressie is.

[grwebform url=”https://app.getresponse.com/view_webform_v2.js?u=Svz0R&webforms_id=47347105″ css=”on” center=”off” center_margin=”200″/]

3. Eet jezelf gezond

Voeding maakt voor de meeste mensen het grootste verschil tijdens het afvallen. Zoals hierboven beschreven is het belangrijk om voldoende, maar niet teveel, calorieën te eten. Maar net zo belangrijk is de voedingswaarde van het eten wat je kiest.

Heel overdreven gezegd: 100 gram kip met 100 gram broccoli heeft een hogere voedingswaarde dan 100 gram spaghetti met tomatensaus.

Elke maaltijd die je eet bestaat het liefst minimaal 4 x per dag uit een portie eiwitten (magere kwark, eieren, vis, rundvlees, gevogelte, magere kaas), vetten (ongezouten ongebrande noten, zaden en/of pitten, olijfolie, avocado) en groenten.

Daarnaast heb je ook wat koolhydraten nodig. Deze kun je het beste met koolhydraten combineren. Denk aan een volkoren boterham met jam, appelstroop of rauwkost of een schaaltje magere yoghurt (zonder smaak) met fruit.

In de 1e we(e)k(en) dat je wilt afvallen kun je de koolhydraatmaaltijd niet eten. Als je heel actief bent en veel sport of lichamelijk zwaar werk hebt, dan eet je ze 1 of 2 x per dag.

Drink daarnaast vooral water en thee. En beperk koffie tot enkele kopjes per dag.

Om af te vallen is het belangrijk dat je lever schoon is. Daarom is alcohol geen goed idee en kun je frisdrank ook beter even laten staan. Het verminderd namelijk de aanmaak van maagzuur voor je spijsvertering.

 

Mocht je vragen hebben nav dit blog, mail mij dan op marc@personallifestylegym.nl 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top