FAQs

ALGEMEEN

Wat is Online Lifestyle Plan?

Online Lifestyle Plan is jouw personal trainer, voedingscoach en lifestyleadviseur. Een echte Personal Trainer die jou naar jouw doelen begeleidt. In jouw Online Lifestyle Plan krijg je elke 4 weken een op jou afgestemd trainingsschema, voedings- en supplementenadvies. Daarnaast krijg je lifestyletips obv de coachingsessies die je hebt met jouw Personal Coach via ons beeldbelsysteem in de app. Online Lifestyle Plan is het totaalplan om jouw fitnessdoelen op een gezonde en duurzame manier te behalen.


Krijg ik mijn geld terug als ik geen resultaat heb?

Wanneer jij het Online Lifestyle Plan precies volgt, garanderen wij een goed resultaat. Wanneer jij aantoonbaar alle adviezen hebt opgevolgd en nog steeds geen resultaat hebt behaald, krijg jij jouw geld terug.
Wij hanteren de volgende voorwaarden:

  • 3-4 trainingen per week ingelogd en ingevuld op de app
  • Je hebt samen met jouw Personal Coach overlegd en het afgesproken plan gevolgd.
  • Elke week minimaal 4 dagen je voeding doorgegeven aan coach
  • Minimaal de basissupplementen gebruikt
  • Elke vier weken je metingen en progressiefoto's doorgeven
Zie voor de uitgebreide voorwaarden de Algemene voorwaarden


Welke programma’s kun je bij het Online Lifestyle Plan volgen?

De 1e 3 weken is het Online Lifestyle Plan helemaal gratis. Hierbij krijg je nog geen Personal Coach toegewezen. Wanneer je overstapt naar een betaald plan in het Online Lifestyle Plan, kun je 3 of 6 maanden lang samen met jouw Personal Coach aan jouw doelen werken. In een betaald plan kies je om eens per week, eens per 2 weken of eens per 4 weken met jouw Personal Coach te beeldbellen. Daarnaast kun je via de chat op elk gewenst moment, contact opnemen met jouw Personal Coach wanneer je vragen hebt.


Wanneer kan ik beginnen met het Online Lifestyle Plan?

Je kunt elke dag starten met het Online Lifestyle Plan.


Kan ik samen met iemand anders op 1 account deelnemen aan het Online Lifestyle Plan?

Het plan wordt opgesteld obv jouw persoonlijke eigenschappen aan de hand van jouw persoonlijke doelen. Het is dus niet mogelijk om samen met iemand anders op 1 account het Online Lifestyle Plan te volgen.


Kan ik tussentijds stoppen met mijn Online Lifestyle Plan en mijn plan later weer oppakken?

Je kunt alleen tussentijds stoppen wanneer je om medische redenen jouw Online Lifestyle Plan niet kunt voortzetten. Je kunt via email klantenservice@onlinelifestyleplan.nl aanvragen om jouw account tijdelijk stop te zetten. Wij zullen jouw account dan tijdelijk blokkeren, totdat jij aangeeft weer hersteld te zijn. Je kunt jouw Online Lifestyle Plan dan gewoon weer hervatten. De verschuldigde plankosten dienen wel gewoon betaald te worden op de vooraf afgesproken termijn.


Is de app inbegrepen in het Online Lifestyle Plan?

Als lid van Online Lifestyle Plan krijg jij gedurende jouw lidmaatschap volledige toegang tot jouw persoonlijke omgeving in onze Online Lifestyle Plan app.


Waar kan ik de app downloaden?

Je kunt de app vinden in de AppStore (Apple) en Playstore (Google). Tevens kun je via onze website www.onlinelifestyleplan.nl de app downloaden.


Wat gebeurt er met mijn wekelijkse, 2 wekelijkse of 4 wekelijkse videocall als ik niet op de, met mijn Personal Coach, afgesproken tijd online ben?

Wanneer je niet online bent op de door jou en jouw Personal Coach afgesproken tijd, vervalt de videocall in die betreffende periode. Wij plannen onze tijd strak in om iedereen optimaal te kunnen begeleiden en zijn helaas niet in de gelegenheid om meerdere afspraken per persoon in te plannen. Je kunt tot ruim van tevoren (tot 24 uur voor de afspraak) via tekstchat met jouw Personal Coach, jouw afspraak verzetten.


LIFESTYLE

Hoe snel ben ik gewend aan mijn nieuwe lifestyle?

Bij 100% inzet, zal je na ongeveer 12 weken volledig gewend zijn aan jouw ‘nieuwe’ lifestyle. Gedurende jouw volledige programma zal je elke periode beter worden en dichter bij jouw doel komen.


Mag ik alcohol drinken tijdens het volgen van mijn Online Lifestyle Plan?

Uiteraard moet je voorzichtig omgaan met alcohol als jij jouw doelen wilt behalen. Maar een glas rode wijn per dag kan ook voordelen opleveren. Dus helemaal slecht is alcohol niet, maar pas ermee op.


Wat kan ik eten wanneer ik uit eten ben?

Ons advies is om ook in restaurants zoveel mogelijk rekening te houden met jouw Online Lifestyle Plan voedingsadvies. Je kunt de saus apart vragen en extra groenten vragen ipv brood bijv. Wanneer je al een tijdje bezig bent met jouw Online Lifestyle Plan kan een ‘cheatmaaltijd’ ook dienen als beloning voor het harde werken. De volgende maaltijd kun je dan jouw advies weer opvolgen.


Wat doe ik tijdens een feestje?

Wanneer je net gestart bent met jouw Online Lifestyle Plan is het belangrijk om precies de adviezen op te volgen die jij van jouw Personal Coach krijgt. Echter is het uiteraard geen doodzonde wanneer je een avond van jouw plan afwijkt en dit de volgende morgen weer oppakt.


Behaal ik resultaat als ik 80% van de adviezen opvolg?

Een optimaal resultaat is afhankelijk van een aantal factoren. Echter als jij 80% van jouw voedingsadvies opvolgt, moet je kijken of dit het resultaat oplevert wat jij voor ogen hebt. In de meeste gevallen is het nodig om bij de start van jouw Online Lifestyle Plan 100% jouw advies op te volgen. Na ongeveer 6 weken (afhankelijk van jouw persoonlijke situatie) kun je de ‘80/20’ regel aanhouden. Waarbij je 80% perfect doet en 20% niet optimaal doet.


Van mijn behandelend arts mag ik niet sporten. Kan ik al starten met het Online Lifestyle Plan?

Nee, wij overrulen NOOIT een arts. Wanneer jij toestemming krijgt van jouw arts, helpen wij jou graag met het behalen van jouw doelen.


Kunnen jullie mij helpen met een eetstoornis?

Een eetstoornis ligt buiten ons behandelgebied. Wij adviseren je ten alle tijden contact op te nemen met jouw huisarts hierover.


VOEDING

Hoe ziet de voeding in Online Lifestyle Plan eruit?

Op de 1e dag van jouw Online Lifestyle Plan krijg je precies uitgelegd hoe je moet gaan eten voor optimale resultaten. Dit is geen voorgesteld menu, maar duidelijk aangegeven kaders waarbinnen jij kunt variëren. Je gebruikt ‘normale’ producten uit de supermarkt en combineert producten uit de categorie koolhydraten niet met die uit de categorie eiwitten en vetten.


Hoeveel moet ik eten?

Iedereen is anders en iedereen heeft dus een specifieke aanpak nodig. Wat voor de een werkt, werkt voor de ander niet. Uit ervaring weten wij dat 5-6 maaltijden per dag nodig is voor een optimaal resultaat.


Moet ik bijhouden hoeveel calorieën ik per dag eet?

Nee, wij vinden de samenstelling van jouw maaltijden belangrijker en je gaat daarbij leren eten naar behoefte. Je geeft minimaal 4 dagen per 4 weken de door jouw gegeten maaltijden door aan jouw Personal Coach, die jou hier feedback over geeft.


Kan ik mijn eten gewoon in de supermarkt blijven kopen?

Ja, je gaat wel leren betere keuzes te maken mbt voeding. Wij geloven in het ‘caveman’ principe omdat de mens in duizenden jaren maar een 0,5% geëvolueerd is. Alle lichaamsprocessen zijn nagenoeg hetzelfde als die van onze voorvaderen.


Hoeveel tijd kost het bereiden van mijn eten mij per dag?

Afhankelijk van de maaltijden die jij inplant, hoef het niet heel veel tijd te kosten om gezonde en lekkere maaltijden voor te bereiden. Op www.mhfoodinspiration.nl, welke inclusief in jouw Online Lifestyle Plan zit, vind je heel veel inspiratie voor recepten die perfect in jouw OLP passen.


Moet ik voedingssupplementen gebruiken in OLP?

Voedingssupplementen zijn een aanvulling op jouw basisvoeding. Die moet eerst kloppen wil het zin hebben om supplementen toe te voegen. Wij adviseren je om supplementen te gebruiken, maar verplichten niets.


TRAINING

Is mijn Online Lifestyle Plan voldoende of moet ik er nog extra naast sporten?

Wij maken een maatwerkplan voor jou, welke helemaal is afgestemd op jouw situatie en het behalen van jouw doelen. Het is dus niet nodig om naast het Online Lifestyle Plan nog andere sporten te doen.


Kunnen de trainingen die ik in teamverband doen, een goed resultaat met mijn Online Lifestyle Plan in de weg staan?

De resultaten in het Online Lifestyle Plan zijn afhankelijk van de juiste trainingsprikkels, de juiste voeding en voldoende rust. Wanneer je andere sporten doet naast het volgen van jouw Online Lifestyle Plan, kan dit het herstel belemmeren na een training of ervoor zorgen dat jij niet volledig kan trainen. Hierdoor kunnen andere sporten jouw Online Lifestyle Plan dus in de weg staan.


Is een sportschoolabonnement nodig om deel te kunnen nemen aan het Online Lifestyle Plan?

Wij kunnen jouw trainingsschema’s afstemmen op jouw situatie. Als jij thuis of buiten wil trainen is dat mogelijk, maar jouw Personal Coach zal je in sommige gevallen adviseren om enkele materialen aan te schaffen. Optimaal is om progressief (overload) te creëren in het gewenste systeem. Hiervoor moet je regelmatig meer weerstand gebruiken. Dit is in een sportschool makkelijker dan thuis zonder materialen.


Kunnen jullie mij ook begeleiden in de sportschool?

We hebben een landelijke dekking van Personal Trainers die jou kunnen begeleiden in de sportschool, buiten of thuis. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.


Hoeveel trainingen per week moet ik doen tijdens mijn Online Lifestyle Plan?

Wij adviseren minimaal 2 en maximaal 4 trainingen per week te doen. Samen met jouw Personal Coach bespreek je wat voor jou het beste werkt en in jouw dagelijks leven past.


HERSTEL

Hoe belangrijk is het herstel na een training?

Tijdens je training breng je ‘schade’ aan, aan je spieren. Hoelang je dit moet laten herstellen is afhankelijk van het trainingssysteem waarin je traint. Vaak wordt gedacht dat hoe meer je traint, hoe meer resultaat. Helaas is dit niet het geval. Je moet beter trainen. Als je op het juiste moment traint en de juiste hersteltijd gebruikt word je elke training beter.


Hoeveel uur slaap heb je nodig per nacht?

De hoeveelheid slaap die iemand nodig heeft is afhankelijk van veel factoren. Gemiddeld adviseren we om 8 uur slaap per nacht te hebben. Maar er zijn mensen die daar niet aan komen en goede resultaten behalen, maar ook mensen die er niet genoeg aan hebben om resultaat te behalen. Ons advies is wel om uiterlijk om 23 uur te gaan slapen, zodat ons bioritme zo min mogelijk verstoord. In de nacht maak je groeihormonen aan. Dit zijn je vetverbranding-, verjongings- en herstelhormonen. Dus bij een te korte nachtrust, raken jouw hormonen uit balans.


Is het zinvol om te starten met het Online Lifestyle Plan als ik erg druk ben?

Het doel van het Online Lifestyle Plan is om een ‘lifestyle’ te vinden die bij jou past en dat je vol kunt houden. Dus naast jouw werk, moet je training en voorbereiding van je voeding in ‘leren’ plannen om een duurzaam en effectief resultaat te creëren.


TIJDSINDELING

Hoeveel tijd kost het Online Lifestyle Plan per week?

Afhankelijk van jouw doel, hoeveel tijd jij kwijt bent aan jouw voedingsplanning, hormonale profiel etc etc. Toch kan iedereen het Online Lifestyle Plan volgen als je bereid bent dingen te veranderen in jouw leven. Planning van voeding hoeft niet lang te duren en de trainingen zijn maximaal 50 minuten per keer.


RESULTAAT

Krijg ik een resultaatgarantie?

Iedereen die het Online Lifestyle Plan daadwerkelijk heeft gevolgd, heeft een goed resultaat behaalt. Echter zijn er factoren die jouw resultaat in de weg kunnen staan. Jouw Personal Coach gaat samen met jou die factoren sturen, zodat wij jou een optimaal resultaat kunnen beloven.


Hoe kan ik zien of ik vooruitgang boek?

Elke 4 weken meet jij jouw omvang met het meetlint welke je krijgt opgestuurd en maak je progressiefoto’s. Deze foto’s kun je per 4 weken met elkaar vergelijken. Wanneer jij doet wat wij adviseren, zal je elke 4 weken duidelijke progressie zien.


Hoe kan ik mijn omvang opmeten?

Wanneer je een betaald plan opstart bij ons krijg je een welkomstpakket toegestuurd met een meetlint en de uitleg waar en hoe je dient te meten. De resultaten kun je elke 4 weken in de app invullen.


Wordt mijn resultaat gedeeld via social media of andere kanalen?

Uiteraard waarborgen wij jouw privacy en zijn de foto’s of andere resultaten alleen voor jou en jouw Personal Coach te zien. Wanneer wij jouw resultaten willen gebruiken voor bijvoorbeeld promotionele doeleinden, vragen wij eerst toestemming aan jou. Wanneer jij geen toestemming geeft, respecteren wij dit uiteraard.


KOSTEN

Wat kost het Online Lifestyle Plan?

De kosten variëren. Dit is afhankelijk van de begeleiding die jij wenst en hoeveel geld jij te besteden hebt of wilt besteden.

Programma’s en prijzen

21 dagen Online Lifestyle Plan BASIC €0,-

Online Lifestyle Plan PERSONAL
Elke 4 weken beeldbellen met coach
Onbeperkt chatten

12 weken € 147,00
24 weken € 264,00

Online Lifestyle Plan PERSONAL Plus
Elke 2 weken beeldbellen met coach
Onbeperkt chatten

12 weken € 207,00
24 weken € 384,00

Online Lifestyle Plan PERSONAL Premium
Elke week beeldbellen met coach
Onbeperkt chatten

12 weken € 267,00
24 weken € 504,00


Zijn er bijkomende kosten?

De kosten die bij jouw lidmaatschap van het Online Lifestyle Plan komen zijn alleen je voeding (maar die heb je altijd), eventueel een sportschoolabonnement, kosten voor supplementen die je wilt gebruiken op ons advies, eventuele materialen waarmee jij gaat trainen thuis of in het park en eventuele extra diensten zoals bijv. fysieke personal training.


Mocht je vragen hebben die niet worden behandeld in de FAQ’s hierboven, mail dan jouw vraag naar:

klantenservice@onlinelifestyleplan.nl