Skip to content

Hoe jij de juiste ingrediënten in de supermarkt vindt en de marketingtrucs herkend

Je loopt in de supermarkt en wordt verleid om van alles in je mandje te gooien. De marketing begeleid jou door de paden en zijn perfect om jou te laten geloven dat een bepaald product gezond is.

Het gevolg is dat jij denkt gezond te eten en dat je aan het verlagen van je vetpercentage werkt, terwijl het tegenovergestelde gebeurt. Denk hierbij aan een zak chips. Iedereen weet dat dit niet gezond is, maar wanneer je ‘ovengebakken’ chips ziet of ‘50% minder vet’ kun je misschien toch in de verleiding komen. Nu is dit een duidelijk voorbeeld, waar jij waarschijnlijk niet in trapt.

Maar wat doe je wanneer je brood met ‘verlaagde koolhydraten’ ziet? Of ‘geen suikers toegevoegd’? En ‘nu extra vitamine X toegevoegd’? Het probleem is dat fabrikanten brood op de markt brengen waar normaal bijvoorbeeld 14 gram koolhydraten per snee in zit, nu als gezond wegzetten met 10 gram per snee met een slogan ‘Nu 30% minder koolhydraten’…

Je denkt dat je dit brood onbeperkt kunt eten en eet misschien een extra snee, zodat je uiteindelijk meer koolhydraten binnenkrijgt dan nodig is voor jouw doel.

Wanneer je bewust bezig bent om lichaamsvet te verliezen, moet je hier niet intrappen. Hoe?

 

[grwebform url=”https://app.getresponse.com/view_webform_v2.js?u=Svz0R&webforms_id=47347105″ css=”on” center=”off” center_margin=”200″/]

 

Eet zo min mogelijk gefabriceerde producten

Wanneer je zeker wilt weten dat je geen verborgen ingrediënten wilt eten, kun je het beste zo natuurlijk mogelijk eten. Alles wat rent, vliegt, zwemt, groen is en geen barcode heeft past perfect in een gezond voedingspatroon.

Echter is het natuurlijk niet mogelijk om helemaal geen gefabriceerde producten te eten en zou ik je adviseren om te zorgen voor een goed basisvoeding. Zodat je af en toe (bewust) iets kunt eten wat minder gezond is.

Een voedingspatroon om gezond af te vallen en voldoende eiwitten binnen te krijgen zou er als volgt uit kunnen zien.

 

In bovenstaand voorbeeld eet je 4 maaltijden verdeeld over de dag en krijg je voldoende voedingsstoffen binnen om aan je gezondheid te werken en blijvend af te vallen, wanneer je de caloriebehoefte aanpast op jouw persoonlijke situatie. Start je ontbijt met eiwitten, vetten en groenten en eet 1 of 2 x per dag een koolhydraatmaaltijd. Dan leg jij de basis voor een gezond en fit lichaam.

Wil je hier hulp bij, dan kun je de vragenlijst invullen in onze Online Lifestyle Plan app. En de app een week GRATIS uitproberen.

Je kunt dan een week lang de menuplanner gebruiken om een gevarieerd menu te maken inclusief boodschappenlijstjes.

Herken ongezonde ingrediënten op etiketten in de supermarkt

Fabrikanten moeten op hun etiketten aangeven wat en hoeveel er in een product zit van een bepaald ingrediënt. Waarschijnlijk heb jij ook weleens op het etiket gekeken en herkende je sommige benamingen niet. Vooral suikers en ‘vulmiddelen’ hebben een naam die je niet eens kunt uitspreken, zodat je er maar op moet vertrouwen dat het goed voor je is.

Namen als: sacharose (tafelsuiker), lactose (melksuiker), maltose (moutsuiker), glucose (druivensuiker), fructose (fruitsuiker) en vruchtensap concentraat zijn allemaal suikers.

Nu is suiker op zich niet slecht, maar wel wanneer je teveel binnen krijgt en je spieren geen opslagcapaciteit meer hebben om de glucose (die wordt gevormd door het eten van koolhydraten en suikers) in je lichaam op te slaan.

Door te weinig beweging en training verbruik je de opgeslagen glucose niet en raken je spieren en lever vol. Dit zorgt ervoor dat de koolhydraten en suikers die je daarna eet worden omgezet naar vet. Dit vet wordt opgeslagen op je lichaam en maakt je dik en ongezond.

Eiwitten heb je nodig om gezond te worden en makkelijker af te vallen

Dat eiwitten belangrijk zijn voor spieropbouw weet bijna iedereen wel. Echter zijn eiwitten ook belangrijk voor het afvoeren van afvalstoffen uit je lichaam. Zorg dus dat je voldoende eiwitten eet. Gemiddeld is dagelijks 1,5 gram per kilo lichaamsgewicht aan eiwitten voldoende om doelgericht resultaat te behalen.

Vetten zijn gezond

Vetten hebben een slecht imago. Natuurlijk zijn verzadigde vetten minder gezond en transvetten ongezond, maar onverzadigde vetten zoals olijfolie, visolie en noten zijn heel belangrijk voor een goede gezondheid. Ze zorgen er o.a. voor dat cellen beter functioneren, dat je vetverbranding gestimuleerd wordt en ter ondersteuning van je huid. Probeer 2 x zoveel onverzadigde vetten binnen te krijgen als verzadigde vetten zoals avocado, roomboter en kokosolie (gezonde vetten).

Dus wil je gezond, fit en slank(er) zijn? Dan kun je beter een voedingsplan aanhouden met voldoende eiwitten en vetten, veel groenten en minder koolhydraten. Je kunt nu gratis mijn ebook ‘Binnen 4 weken zonder hongergevoel van je buikvet af’ downloaden. Vul hieronder je naam en emailadres in en behaal wel jouw doelen.

Veel succes!

 

[grwebform url=”https://app.getresponse.com/view_webform_v2.js?u=Svz0R&webforms_id=47347105″ css=”on” center=”off” center_margin=”200″/]

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top