Ga naar hoofdinhoud

Hoe jij jouw goede (sport) voornemens nu wel vol houdt

Wat zijn jouw goede voornemens voor het nieuwe jaar? Is het je vorig jaar gelukt om ze vol te houden? De meeste mensen beginnen elk jaar opnieuw, maar na 3 weken hebben ze het alweer opgegeven.

Waarom? Omdat het lastig is om realistische doelen te stellen. Wij gaan je daar in dit blog mee helpen.

Als je denk in de komende maand 10 kilo kwijt te raken zonder dat je daar dingen voor moet doen en laten, dan kun je er beter niet aan beginnen. Als je realistisch bent, de rest van je leven fit, slank(er) en energiek wilt zijn en bereid bent om de voorwaarden hiervoor te creëren dan is deze blog heel waardevol voor je.

Start met een goede basis

De meeste mensen overleven continu. Door te kort te slapen, veel te vaak slechte maaltijden te eten, overmatig alcohol drinken en niet trainen en ontspannen put je je lichaam uit. Je gaat van energiedip naar energiedip en je vetopslag rond je middel wordt steeds groter.

Zorg dat je dagelijks minimaal 4 maaltijden eet die voldoende eiwitten bevatten. Eiwitten zijn belangrijk voor groei van oa spieren, maar ook om te kunnen ontgiften. Je moet je afgebroken cellen en gifstoffen namelijk kwijt kunnen. Je helpt jezelf door dagelijks minimaal 2,5 liter water of kruidenthee te drinken. Dit zorgt ervoor dat je vaker moet plassen, gaat transpireren en afvalstoffen via je lymfen uit je lichaam gespoeld kunnen worden. Dit kun je stimuleren door training en diafragma activatie.

Eet bij minimaal 3 maaltijden per dag voldoende groenten. Groenten bevatten veel voedingsstoffen en vezels die zorgen voor een betere opname van voedingsstoffen.

Slaap daarnaast minimaal 7-8 uur per nacht. In de nacht herstel je en groeien spieren. Dit zorgt oa voor een hogere vetverbranding overdag. Alle uren die je slaapt voor 24:00 uur tellen dubbel. Je bioritme herstelt en het groeihormoon verhoogt. Dit heeft positieve invloed op je herstel en verjonging.

Zorg dat je elke week minimaal 2 x in de gym bent en ga ‘intervallend’ hardlopen of fietsen. Dat is de ideale verdeling tussen krachttraining en cardioom progressie te maken.

Ga in de fitness niet zomaar doen wat je altijd al doet, maar laat iemand een trainingsschema voor je opstellen, waarmee je elke training progressie boekt. Houd daarbij je gebruikte gewicht en herhalingen bij. Dan kun je precies zien wanneer je het gewicht moet verhogen en of je sterker en fitter bent dan de vorige training.

Wanneer je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg

Wanneer je bovenstaande niet of nauwelijks gaat toepassen, blijf je ook deze poging weer zonder succes! Je zal deze regels voor 80% moeten aanhouden, zodat er ook echt wel ruimte is voor feestjes en een cheatmeal in de week.

Je zal merken dat je na een week al meer energie en een plattere buik hebt. Dit geeft de motivatie om door te gaan.

Doe het met een compleet plan

Er zijn veel fitnessprogramma’s te vinden op het internet. Echter zijn dit vaak tijdelijke oplossingen, terwijl jij iets zoekt waarmee je de rest van je leven mee vooruit kunt.

Met ons Online Lifestyle Plan krijg je precies wat jij nodig hebt om de resultaten te behalen die jij voor ogen hebt. Je kunt OLP volgen met en zonder coach. En trainen doe je dan in je eigen sportschool met onze ondersteuning.

Wanneer je binnenkort echt goed aan de slag wilt, kun je op https://onlinelifestyleplan.nl/ meer informatie vinden over onze begeleiding.

Woon je bij Hoofddorp en Hillegom in de buurt, dan kun je je ook aanmelden bij onze gyms. Kijk daarvoor op www.personallifestylegym.nl

Mocht je vragen hebben, dan staan we voor je klaar. Mail naar info@personallifestylegym.nl en we helpen je graag verder.

 

[grwebform url=”https://app.getresponse.com/view_webform_v2.js?u=Svz0R&webforms_id=47347105″ css=”on” center=”off” center_margin=”200″/]

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top