Skip to content

Niet te zwaar, geen strakke buik en weinig spiermassa! Ben jij ‘Skinny Fat’?

Wanneer je op de weegschaal staat ben je tevreden, maar je geen strakke buik en benen en weinig spiermassa. En waarschijnlijk voel jij je regelmatig niet fit. Waarschijnlijk ben je ‘Skinny Fat’!

Door je hormonen in balans te brengen krijg je meer energie en schommelt je stemming niet meer zo heen en weer. In dit blog vertel ik je hoe jij slank en gespierd kunt worden.

Je kunt je snel beter voelen

Wanneer je bovenstaande herkend, zou je eens kritisch naar je training, voeding, slaap en stress kunnen kijken en enkele dingen kunnen aanpassen, zodat jouw hormonen in balans komen, jij de hele dag een stabiel energieniveau hebt en je lichaamssamenstelling veranderd.

Hoe kan dit? Want ik weeg toch niet teveel?

Je gewicht is het probleem niet, maar de verhouding vetmassa en spiermassa is niet optimaal. Hierdoor ontstaat klachten en een hormonale disbalans, waardoor jij niet het maximale uit jezelf kunt halen en jij niet lekker in je vel komt.

Wanneer je een tijd lang niet hebt getraind en niet op je voeding hebt gelet is het logisch dat je niet in je beste shape ooit bent. Daarnaast is het drinken van alcohol, weinig (eiwitrijk) voedsel en teveel stress, funest voor je spiermassa. Het lichaam werkt altijd zo efficient mogelijk en zal spiermassa afbreken om ervoor te zorgen dat het met minder energie zo optimaal mogelijk kan functioneren.

Wat als je dit niet veranderd

Wanneer je geen krachttraining gaat doen en je voeding niet wilt veranderen, dan zal je nooit in een betere shape komen. Je blijft je slap en futloos voelen en het blijft lastig om een strakkere buik en benen te krijgen. Daarnaast heb je zelfs een verhoogde kans op problemen zoals: hart- en vaatziekten, hoog cholesterol en insulineresistentie. Wat weer kan leiden tot diabetes type 2.

Hoe jij binnen enkele weken betere resultaten kunt behalen

Om een ander resultaat te kunnen verwachten, zul je enkele dingen anders moeten doen. Start met het bepalen wat jij nodig hebt om te kunnen beginnen. Zo moet je weten wat en hoeveel je moet eten en hoe jij het beste kunt gaan trainen.

Denk bij je keuze ook aan wat je leuk vindt. Want je moet het wel vol kunnen houden natuurlijk. Al is het wel belangrijk om krachttraining te doen, ook al vind je dit minder leuk. Door jezelf uit te dagen en elke training meer gewicht te verplaatsen of meer herhalingen te doen, kan trainen met gewichten zelfs heel leuk worden.

Maak een maaltijdplanning met de juiste hoeveelheid calorieën. Verdeel de maaltijden over de dag, zodat je geen trek krijgt en geen grote maaltijden hoeft te eten om aan je caloriebehoefte te komen. Eet dagelijks voldoende eiwitten, (gezonde) vetten en veel groenten. Beperk de hoeveelheid koolhydraten en eet deze het liefst 2 x per dag apart van de andere maaltijden. Dan verteert jouw voeding beter.

Zorg ervoor dat je niet te weinig eet, want je moet je spiermassa verhogen, zodat de verhouding spieren-vet verbetert. Wanneer je te weinig eet, zal je lichaam, simpel gezegd, altijd eerst de energie gebruiken om de vitale functies uit te kunnen voeren en dan pas energie overhouden om spiermassa te laten groeien.

Slecht eten en verkeerde (lange) trainingsvormen zijn ook stress voor het lichaam en kun je beter vermijden. Geef jezelf een periode de tijd om de switch te maken en zorg dat je bijvoorbeeld 4 weken lang geen concessies doet. Je gaat 2 á 3 keer per week trainen en eet alleen maar gezonde dingen. Daarnaast drink je enkele koppen koffie en veel water en thee op de dag en slaap elke nacht minimaal 7-8 uur. Ik heb enkele ebooks geschreven met volledige voedingsplannen waarmee je gegarandeerd de best mogelijke resultaten gaat behalen. Of je kunt onze Online Lifestyle Plan app een week gratis uitproberen. Dan kun je zelfs voedingsplannen helemaal afgestemd op jouw voorkeuren creëren. En daarna een boodschappenlijst genereren. Gebruik als referentiecode bij het aanmelden in de app: TRY-OLP

Hiermee creëer je de voorwaarden om binnen enkele weken geweldige resultaten te behalen.

Wij meten/weten precies wat jij moet doen

Waarschijnlijk ben je nu heel erg gemotiveerd om aan de slag te gaan. Maar mocht je willen weten waar je nu staat en geholpen willen worden om jouw doelen te behalen, dan kun je contact met ons opnemen. Met onze fitnessapp kunnen we jou helpen met persoonlijke trainingsschema’s en voedingsplannen obv caloriebehoefte en met de Inbody meten we jouw lichaamssamenstelling. Deze kunnen ook los afgenomen worden.

Wij zijn gemotiveerd om al onze ervaring in jouw plan van aanpak te stoppen en jou te begeleiden naar de best mogelijke resultaten. Dit kan al vanaf €14,95 per maand

Mocht je vragen hebben, dan horen wij dit uiteraard graag, zodat we jou verder kunnen helpen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top